Puutarhurin talvielämää

Keskiviikko 26.2.2020 klo 14.12 - Sirkku, Viherpalvelu Maununkarhu


P_20200217_113318_vHDR_Auto2.jpg

Viimeiseen kahteen viikkoon on allekirjoittaneella osunut myös tällainen ei niin mieluisa kokemus. Kesken töiden, pyytämättä ja yllättäen, tietokoneen näyttö alkoi muistuttamaan ulkonäöltään puuaitaa. Paniikki oli valmis! Toki varmuuskopiot olivat tallessa, mutta ei tietenkään niitä juuri käsiteltyjä tiedostoja! Kyllä teki mieli mennä takomaan päätä pihapetäjään! Viisi päivää meni ennen kuin varaosat olivat koneessa kiinni ja arki voi jatkua kuten ennenkin. Tässä yhteydessä haluan kiittää mitä pitkämielisintä tietokonetukea. Kiitos Ismo kaikesta avusta! Jälleen kerran! Nyt sitä taas tajuaa kuinka tärkeä työkalu tietokone on myös meille puutarhureille. Kiitos myös asiakkaille ymmärryksestä!

P_20200204_142308_vHDR_Auto.jpg

Yllä mainitusta syystä minulla oli viime viikolla hieman aikaa kiertää katsomassa oman pihan kasvien kasvukuntoa talven jäljiltä. Hyvä näyttää kasvukunto olevan. Vieressä kuva köynnöshortensiasta jossa on näkyvissä jo ensimmäiset lehdet! Hortensia kasvaa pihassani lämpimällä, puolivarjoisalla paikalla etelärinteessä, mutta on se silti yleensä niitä kasveja, joihin lehdet eivät ihan ensimmäiseksi tule näkyviin. Kiersin samalla katsomassa myös hedelmäpuiden kunnon ja sielläkin etelärinteen omenapuiden silmut ovat jo turvonneet ja kevätleikkausta ei näin ollen kannata enää tehdä. Kylmemmällä paikalla kasvavat omenapuut leikkasin heti, vaikka normaalisti omenapuiden leikkausaika uudellamaalla on vasta maaliskuussa. Pohjoisemmassa osassa Suomea hedelmäpuiden leikkauksen kanssa kannattaa vielä malttaa mieli. Puut eivät kestä kovaa ja pitkään kestävää pakkasta leikkauksen jälkeisinä viikkoina. Mikäli olet epävarma oikeasta leikkausajankohdasta, voit aina leikata puut heinä-elokuun aikana. Aloittelevalle puunleikkaajalle se on muutenkin parempi ajankohta kun puu on lehdessä. Tuolloin ei kaikkia leikattavia oksia kerta kaikkiaan näe ja näin ollen ei tule leikanneeksi liikaa oksia yhdellä kertaa.

P_20200219_125245_vHDR_Auto.jpg

Kaiken pensaidenleikkuun kiireiden keskellä on myös hyvä hetkeksi pysähtyä ja muistaa kuinka kauniissa maassa tässä eletään. Vaikka taustalta kuului töyhtöhyypän huuto lähes kaksi kuukautta etuajassa, on tässä maisemassa hyvin paljon Zen-fiilistä. Oikean tunnelman löytäminen vaatii vain hetken pysähtymistä, syvään hengittämistä ja katseen nostamista eteenpäin. Tästä se taas lähtee, puutarhurin sesonkikausi kiireineen. Nautitaan siitä!

Tulevalle kaudelle on tulossa myös uusia juttuja joista kerron teille tuonnempana. Innokkaana odotan uusia haasteita ja yhteistyökuvioita ja mietin että minulla on ehkä yksi maailman parhaista töistä.

Mukavaa kevään alkua!

Toivottelee: puutarhuri- Sirkku.

p.s: Muutamia puunleikkaus ja havuaidan leikkausaikoja on vielä varattavissa. Ota yhteyttä pian, ajat menevät nopeasti.

Avainsanat: Puutarha, piha, puutarhan talvityöt, omenapuiden leikkaus, kuusiaidan leikkaus, tuija-aidanleikkaus, pihasuunnittelu, pihakonsultointi, pensaiden leikkaus, alasleikkaus, harvennusleikkaus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini